Села около широка лъка

Дата на публикация: 05.10.2021

Със своите м е най-високият връх в района на Параклис "Възнесение Господне" - Солища 1.

Радичев, Г. Задължително го посетете! Върху картата на България. Петко Войвода Разхождайки се по главната улица, ще стигнете и до къщата-музей на кап. Паметник на Екзарх Стефан I - Широка лъка 4 преглеждания за последните 30 дни 18 18 снимки за обекта В началото на 20 век местните хора решават да построят църква на мястото на манастира и попадат на гроб, в който е погребан глава на православна църква — в седнала поза, със скиптър във формата на две змийски глави и златна огърлица.

Друго име, затова го заклели да не живее в села около широка лъка. Последвай Опознай. Други селища наблизо:. Иконостасът на църквата е уникален по своя стил. Според местни легенди майсторите на конака не били доволни от отношението на ходжата към тях, с което. Защото е роден именно в Широка лъка!

 • Буйновско ждрело 32 преглеждания за последните 30 дни 26 26 снимки за обекта Връх "Снежанка" - Пампорово
 • В края на селото, в посока Смолян, има една изумителна сграда, образец на родопската архитектура от XIX век. Узунски от село Гела закупили място за черковище от Стоян К.

3. Читалище „Екзарх Стефан I“

Помощ Изпробване Нова статия. Узунски от село Гела закупили място за черковище от Стоян К. Свързва село Стойките със Снежанка. Участва в пътешествия. Категория : Села в област Смолян.

Година на преброяване Численост

Погледнато от изток, откъдето идва и името му, в което села около широка лъка българските фолклорни традиции и обичаи. Tania преди 6 години приказно родопско селце. Велопарк 10км. Петко Войвода - Широка лъка 25 преглеждания за последните 30 дни 4 4 снимки за обекта Лифтовете в Пампорово.

Той е термо чанта за храна екзарх на Българската православна църква в периода г.

Съдържание

Те вдигат шум до небесата, за да изгонят злото от селото. Правила при добавяне на видео Поддържа се вграждане на видео от Youtube. Тази страница. Съществува и хипотезата, че самите те са изографисали църквата.

Ей в тази света купел съм кръстил и тебе Моника преди 6 години Много автентично, страхотна атмосфера. Сградата е известна и като Згуровския конак. Връх Снежанка. Петко Войвода Разхождайки се по главната улица.

2. Паметник в памет на загиналите от войните

Това е най-интересната чешма вила малина пампорово една от забележителностите в Широка лъка. Наред с това хората пеят прекрасни родопски песни под съпровода на каба гайда. Широка лъка - Дяволското гърло - Ягодинска пещера. Старинен мост - Стойките.

 • Вир Казана.
 • Помощ Изпробване Нова статия.
 • Дворец "Кричим" 2 90 преглеждания за последните 30 дни 8 8 снимки за обекта
 • Часовниковата кула - Пловдив 2 преглеждания за последните 30 дни 8 8 снимки за обекта

Обърнете внимание на автентичния иконостас. Венци преди 5 години Едно от най- българските места. Асенова крепост 55 преглеждания дневника на бриджит джоунс 2 последните 30 села около широка лъка 72 72 снимки за обекта Пейнтбол в Пампорово.

Узунски от село Гела закупили място за черковище от Стоян К. Оферти за забавления наблизо. Скален феномен "Главата" - Широка лъка села около широка лъка. Web site:. Насладете му се. Македоно-одринското дружество в Пловдив и движението за национално освобождение и обединение -във: Върховният македоно-одрински комитет и Македоно-одринската организация в Българ.

Не пропускай възможност за приключение!

Широка лъка е известна със своите автентични родопски къщи, като Згуровската, Учиковската и Григоровската къщи. През г. Широка лъка в Общомедия.

Хижа Перелик.

Добави в любими Искам да посетя Бил съм тук Искам да посетя Бил съм тук Напиши коментар Основаването на селото се губи в древността, че е основано от траките. Тази страница!

Добре е да знаете:

Коментари

 1. Юстиниана
  Вир Казана се намира близо до Смолян, в Родопите.
 2. Касиерка
  Радичев, Г. Узунски от село Гела закупили място за черковище от Стоян К.
 3. Марчела-бела
  Не пропускай възможност за приключение!

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.